M1 Internships Proposals
- Mechanisms and genetic basis of quantitative resistance of pepper to tobamoviruses
- Ecole Ingénieur microbiologie des aliments – Aerial ITAI
- Study of effects of not wounding mechanical stress on the resistance of tomato plants to a necrophytic fungus (Botrytis cinerea)
M2 Internships Proposals
- Étude du métabolisme du soufre au cours de la fermentation alcoolique par Saccharomyces cerevisiae : analyse fonctionnelle de gènes de la voie d’assimilation du soufre.
- Drought-induced physiological changes linked to Diplodia sapinea infection in Pinus sylvestris and P. halepensis
- Extraction of natural components – Polysaccharides and bioactive compounds.
- Etude des facteurs contrôlant la dynamique des communautés de méthanotrophes et méthanogènes dans les sols et le tronc des arbres de la forêt de Hesse
- Développement d’une méthode d’inoculation et de phénotypage de Septoria Linicola sur le lin
- Microbiologie et Biotechnologies Environnementale
- Impact of nutrition on metabolism, cardiac function, locomotor performance, and behavior in honeybees