M1 Internships Proposals
- Phénotypage comparé des traits aériens et rhizosphériques sur différents génotypes de maïs : de la germination à la récolte
- Effet du paysage et des pratiques agricoles sur les communautés d’oiseaux et chiroptères
- Impact des filets Alt’Carpo sur la dynamique et la régulation des ravageurs non-cibles
- MESURE DE LA DIFFUSIVITE DE L’OXYGENE DANS UN MILIEU AQUEUX ET DE SON ROLE SUR LA VITESSE D’OXYDATION DE LA VITAMINE C
- Estimation du potentiel de régulation naturelle des bioagresseurs en vergers de pommiers à l’aide de proies sentinelles.
- Diversité d’une collection de tomates sud-américaines pour analyse de génétique d’association
- Effects of intense artificial sweeteners consumption on cardiovascular function and glucose metabolism in diet induced obese mice.
Offers provided:
Search for oviposition pheromones in the almond wasp Eurytoma amygdali
Impact of incorporation of pomaces (specially pectins) on vegetable juice viscosity
Investigating the factors that modulate peach leaf curl infection
M2 Internships Proposals
- Ingénieur, au Campus Agro-environnemental Caraïbe
- Phénotypage comparé des traits aériens et rhizosphériques sur différents génotypes de maïs : de la germination à la récolte
- Colorants naturels – Givaudan
- Adapter le cycle du blé dur face au changement climatique
-
Composition and bioaccessibility of four classes of phytomicronutrients present in tomato powder
- Effects of nectar supply of flowering plants on hoverfly and parasitoid communities and pest regulation in apple orchards
- Platform protein, phosphorylation and sporulation in Bacillus cereus
- Impact of water deficit on the health value of goji berry in relation with its biochemical and histological properties
- Modulation of mitochondrial oxidative stress by natural antioxidants: impact on mitochondrial dynamics during cardiac ischemia-reperfusion.
- Revealing S-layer function in the food-borne pathogen Bacillus cereus
Offers provided:
Impact de différentes préparations naturelles sur la nutrition et la protection des cultures